Primele zile

Orice poveste are un început și la fel se întâmpla și cu sarcina ta. Povestea începe atunci când un nou ovul se rupe din foliculul sau și se deplasează din ovar către trompa uterina. Dar acesta este doar jumătate din întreg. Fiindcă de cealaltă parte, este esențial ca actul sexual sa aibă loc la momentul potrivit.

Atunci, aproape 250 de milioane de spermatozoizi vor începe o călătorie spectaculoasă prin vagin și cervix, destinația lor finala fiind trompa uterina, acolo unde ovulul pe care corpul tău doar ce l-a eliberat, așteaptă răbdător.

* Din toate milioanele de competitori, doar vreo 500 vor reuși sa străbată întregul drum, vreme de aproape 10 ore. Iar dintre aceștia, de obicei doar unul va pătrunde prin membrana exterioara a ovulului.

Ceea ce urmează ar putea părea magie: timp de aproape 30 de ore, materialul genetic al spermatozoidului se va contopi la nivel celular cu cel al ovulului pentru a crea un zigot, practic prima celula a noului copil.

* Dacă spermatozoidul câștigător poarta un cromozom Y, copilul va fi băiat, dar dacă poarta un cromozom X, atunci veți avea o fetița.

Acum ca am cunoscut actorul principal al următoarelor 9 luni, hai sa îl urmam spre noua sa casa: uterul. Și chiar dacă ii va lua 3-4 zile sa călătorească din trompa uterina spre uter, ovulul fecundat nu va sta degeaba, divizându-se în cel puțin de 100 de celule identice, un proces pe care îl va continua și în uter, după ce se va implanta în căptușeala acestuia.

Simptome la început de sarcina:

Fiindcă ești însărcinata, dar încă în perioada normala de ovulație, simptomele pot fi doar o amplificare ușoară a ceea ce simți de obicei în perioada asta: sâni sensibili, sensibilitate crescuta la mirosuri, libidou amplificat, crampe ușoare, creșterea temperaturi bazale și chiar modificări ale structurii mucusului cervical.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *